Annettes Fothälsovård i Hammerö, Kungsbacka                    

Om fötter

Foten är en viktig kroppsdel som Du bör ta väl hand om. Göm inte undan den och för allt i världen glöm den ej!

Många sjukdomar som t ex diabetes, reumatism och psoriasis ger komplikationer i fotens olika vävnader och då krävs speciella kunskaper för att förhindra att en sådan skada allvarligt förvärras och i sämsta fall leder till amputation av foten. Yttre och inre orsaker kan ge deformering av tår, fötter, naglar och hudförändringar. Dessa skador ökar om de inte stoppas i sin utveckling och utgör också ingångsport för sekundära skador som svampangrepp, keratoser (förhårdnader) fissurer (hudsprickor) och sår.

Fötternas kondition kan se väldigt olika ut för olika individer. Vi har ju olika fysiologiska förutsättningar och olika arv, som påverkar oss. Vi kan se allt från en fot som enbart är i behov av egenvård och en allmän ompyssling till en fot som kräver ett professionellt omhändertagande.

Man har kunnat påvisa att belastningsskador med smärta från knä, höfter, rygg och axlar kan ha sitt ursprung från problem i fötterna.

Du behöver inte ha problem för att unna dig fotvård. Se det som en investering i ditt eget välbefinnande och för att förebygga problem längre fram.

Telefon:0763-165180

Jag är återförsäljare och kan erbjuda dig!

SuperFeet som tillverkar fotbäddar för alla aktiviteter.

Cinnamon Care & Comfort har skor, sandaler och kängor som är ortopediskt bra för dina fötter och med urtagbara innesulor, så du kan använda dina egna inlägg.

Maria Åkerberg som erbjuder produkter med naturliga råvaror och där man inte tillför mineraloljor och siliconer.

Produkter för nagelsvamp.

- Nåva, Hand och Fotsalva

- Nalox

- Nailprotector

- BioCool

Svenktillverkade Stödstrumpor -

från Medisox